PET O' CLOCK
70dbad11596a18de8fb3b643f2f22ad4
 
Τώρα που ο χειμώνας μπήκε και η θερμοκρασία έπεσε πρέπει να προστατεύσουμε τα ζώα μας από το κρύο. Ο καλύτερος τρόπος γι αυτό είναι φυσικά να τα έχουμε μέσα στο σπίτι! Αν παρόλαυτα ο σκύλος σας έχει μάθει να ζει στην αυλή, ορίστε μερικές σημαντικές συμβουλές για να τον κρατάτε ζεστό!

1) ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Είναι σημαντικό να παρέχετε στο σκύλοι σας υψηλής ποιότητας τροφή, με τα απαραίτητα συστατικά για να διατηρούν γερό το τρίχωμά του που τον ζεσταίνει!
Μερικοί κτηνίατροι μάλιστα προτείνουν να προσθέτετε και κάποια έλαια ή βιταμίνες στην ξηρά τροφή που δίνετε στο ζώο σας. Ζητήστε του να σας προτείνει κάποιες.
Αυξήστε την ποσότητα της τροφής και ειδικά της πρωτεΐνης για να διατηρήσει το ζώο σας το βάρος του. Προσοχή όμως, αν είναι υπέρβαρο μην το κάνετε.
Προσπαθήστε να προσφέρετε στο ζώο σας χλιαρό νερό και μην αφήνετε το μπωλ του εκτεθιμένο να παγώνει. Το ζώο πρέπει να έχει πάντα νερό διαθέσιμο για να ενυδατώνεται αλλιώς η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσεi σε υποθερμία. Μην χρησιμοποιείτε μεταλλικά μπωλ για φαγητό ή νερό γιατί σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και σε περιοχές που χιονίζει, μπορεί η γλώσσα του να κολλήσει στο μέταλλο! Ελέγχετε συχνά μέσα στη μέρα ότι το νερό και το φαγητό του ζώου δεν έχουν παγώσει!
 
2) ΚΡΕΒΒΑΤΙ-ΣΠΙΤΑΚΙ
Εξασφαλίστε ότι το σκυλάκι σας και ειδικά αν είναι ηλικιωμένο ή έχει αρθριτικά έχει χοντρό ζεστό κρεβάτι ή μαξιλάρα, κουβέρτες ή ένα παλιό πάπλωμα για να ξαπλώσει χωρίς να παγώνουν και να πονούν τα πόδια του.
Μην τοποθετείτε το οποιοδήποτε κρεβάτι ζώου κατευθείαν στο χώμα, το τσιμέντο ή το πάτωμα! Βάλτε το κρεβάτι σε κάποιο μέρος χωρίς υγρασία ή υπερυψωμένο ή στρώστε από κάτω κάτι ακόμα όπως παλιές πετσέτες ή σεντόνια για να απομακρύνεται την υγρασία και το κρύο. Φυσικά η καλύτερη επιλογή είναι να τοποθετήσετε την κουβέρτα/κρεβάτι μέσα σε σπιτάκι σκύλου.
Σιγουρευτείτε ότι το σκυλόσπιτο είναι καλά μονωμένο. Τα περισσότερα σπιτάκια είναι κατάλληλα φτιαγμένα, είτε πλαστικά είτε ξύλινα, για να προστατεύουν το σκύλο από τη υγρασία και να κρατούν την θερμότητα στο εσωτερικό τους. Το σπιτάκι πρέπει να είναι αρκετά ευρύχωρο για να χωρά και να ξαπλώνει με άνεση το ζώο αλλά όχι υπερβολικά μεγάλο γιατί δεν θα διατηρεί την θερμότητα! 
 
3) ΤΡΙΧΩΜΑ
Εξασφαλίστε ότι το τρίχωμα του σκυλιού σας δεν έχει κόμπους! Αν το τρίχωμα του είναι μπλεγμένο δεν θα του εξασφαλίσει την προστασία που χρειάζεται.
Μην κουρεύετε το σκυλάκι σας τον χειμώνα. Τα παλτουδάκια σκύλων δεν ζεσταίνουν το ζώο όπως το τριχωμά του! Αν το σκυλάκι σας είναι μακρύτριχο, φροντίστε να το κουρεύετε την άνοιξη και το καλοκαίρι που ζεσταίνεται ενώ το χειμώνα αφήστε το με το τρίχωμά του και βουρτσίζετέ το καθημερινά για να μην μπλέκεται το τρίχωμά του.

Πηγή άρθρου: Adespoto.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διεύθυνση:
7ο χλμ Λεωφ. Μαρκοπούλου - Παιανίας | Κορωπί | 19400
Τηλέφωνο :  210 66 27 245
Ε-mail:  info@happydog.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΗ
Τηλέφωνο :  210 66 23 739
Ωράριο τηλεφωνικών παραγγελιών:

11:00-16:00 Δευτέρα - Παρασκευή